Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om betalning av ersättning till vissa pälsdjursfarmare 16.4.2003/318

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från jord- och skogsbruksministeriet, föreskrivs med stöd av 8 § statsunderstödslagen av den 27 juli 2001 (688/2001):

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning tillämpas på sådana statsunderstöd som avses i statsbudgeten för 2003 under moment 30.01.49 och beviljas pälsdjursfarmare som ersättning för förluster föranledda av döda pälsdjur, nedan ersättning.

2 §

Ersättningstagare

Ersättning kan beviljas enskilda, sammanslutningar av enskilda samt samfund som 2002 idkat pälsdjursuppfödning och som lidit ekonomiska förluster på grund av att pälsdjur avlivats till följd av att Ab Terjärv Frys Oy levererat förorenat foder den 4 och 5 oktober 2002.

3 §

Ersättningsbelopp

För avlivade djur beviljas inom ramen för det anslag som beviljats i statsbudgeten högst 68,50 euro i ersättning per avlivad blåräv och högst 21,50 euro per avlivad mink. Om den ersättning som beräknas på grundval av godtagbara ansökningar är större än nämnda belopp, skall ersättningen sänkas.

Om det sammanlagda beloppet av den ersättning som betalats eller skall betalas till sökanden med stöd av denna förordning eller på andra grunder skulle vara större än 92,95 euro per avlivad blåräv eller 28,83 euro per avlivad mink, betalas ersättning enligt denna förordning inte för den överstigande delen. Den ersättning som erhållits på andra grunder anses omfatta alla ersättningar som betalas på grundval av direkta och indirekta skador som förorsakats av det skadefall som avses i 2 §, oberoende av ersättningsgrunden.

4 §

Förutsättningar för ersättning

Förutsättningar för att ersättning beviljas är att

1) de handlingar som är ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.