Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Undervisningsministeriets förordning om maximitiden för studiestöd för högre högskoleexamina och grunderna för förlängning av maximitiden 19.3.2003/257

I enlighet med undervisningsministeriets beslut föreskrivs med stöd av 7 § 2 mom. samt 7 a § 3 mom. lagen den 21 januari 1994 om studiestöd (65/1994), sådana de lyder i lag 49/1997:

1 §

Maximitiden för studiestöd är 65 månader i följande examina:

1) veterinärmedicine licentiatexamen,

2) medicine licentiatexamen,

3) högre högskoleexamen, om huvudämnet eller den ämnesgrupp till vilket huvudämnet hör är asiatiska och afrikanska språk och kulturer.

Maximitiden för studiestöd är 60 månader i följande examina:

1) arkitektexamen,

2) diplomingenjörsexamen,

3) magisterexamen i bildkonst,

4) landskapsarkitektexamen,

5) musikmagisterexamen,

6) psykologie magisterexamen.

2 §

Förlängning av maximitiden för studiestöd i fall som avses i 7 a § lagen om studiestöd (65/1994) söks hos studiestödsnämnden. Till ansökan skall fogas ett läkarintyg eller en annan tillräcklig utredning om att det finns förutsättningar för förlängning. I fråga om omfattningen av de återstående studierna skall lämnas in en utredning, som bekräftats av fakulteten, avdelningen eller den institution som ger undervisningen, och en studieplan. När det gäller ett pågående slutarbete skall studeranden visa ett utlåtande av handledaren om i vilket skede arbetet är och om den arbetsinsats som ytterligare krävs.

3 §

Studierna kan anses gå att slutföra under högst ett läsår, om studeranden presenterar en studieplan enligt vilken det är möjligt att avlägga examen under ett läsår samt en utredning om att omfattningen av de studier som återstår av examen är högst 40 studieveckor.

4 §

Denna förordning träder i kraft den 1 au...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.