Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Jord- och skogsbruksministeriets förordning om krav för legitimation av veterinärer som har avlagt veterinärmedicinsk examen i en stat utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet 14.3.2003/235

I enlighet med jord- och skogsbruksministeriets beslut föreskrivs med stöd av 4 § 3 mom. och 5 § lagen den 21 januari 2000 om utövning av veterinäryrket (29/2000):

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning gäller de krav en person som har avlagt veterinärmedicinsk examen i en stat utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet, nedan tredje land, skall uppfylla innan han eller hon legitimeras som veterinär i Finland.

2 §

Allmänna krav

Den veterinärmedicinska examen som avlagts i ett tredje land och på grundval av vilken ansöks om legitimation som veterinär i Finland skall vara sådan att personen i fråga med stöd av examen har rätt att självständigt utöva veterinäryrket i det land som beviljat examensbeviset.

Personens rätt att verka som veterinär får inte vara begränsad.

3 § (12.5.2016/352)

Praktik och förhör

En förutsättning för att en person som avlagt veterinärmedicinsk examen i ett tredje land ska legitimeras som veterinär i Finland är att han eller hon godkänts i det förhör och den utvärdering av det kliniska patientarbetet som anordnas av Helsingfors universitet. Förhöret består av prov i kliniska ämnen, livsmedels- och miljöhygien samt lagstiftning. Proven kan vid behov ordnas i flera delar. Förhörets olika delar motsvarar till sin kravnivå de förhör i nämnda ämnesområden som ingår i veterinärmedicine licentiatexamen.

En förutsättning är också att personen godkänts i den kliniska praktik som omfattat högst sex månader och som görs vid en enhet som producerar veterinärtjänster och drivs av den offentl...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.