Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statrådets förordning om statliga och kommunala borgenslån för bostadsrätts- och hyreshusproduktion 27.2.2003/172

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från miljöministeriet föreskrivs med stöd av 29 § 1 mom. lagen den 14 februari 2003 om statliga och kommunala borgenslån för bostadsrättshus- och hyreshusproduktion (126/2003):

1 §

Ansökningsförfarande

Kommunen beslutar om de årliga ansökningstiderna för borgenslån för bostadsrättshus och hyreshus i enlighet med anvisningar från Statens bostadsfond. Ansökan om borgerslån skall sändas till den kommun där objektet finns. Kommunerna kan dock sinsemellan komma överens om att ansökningarna skall sändas till en annan kommun. Kommunen skall sända ansökan jämte sitt utlåtande till Statens bostadsfond. Av utlåtandet skall framgå om kommunen där objektet finns förordar att ansökningen godkänns.

Statens bostadsfond och Statskontoret kan godkänna blanketter och formulär för inlämning av ansökningar och anmälningar som avses i lagen om statliga och kommunala borgenslån för bostadsrättshus- och hyreshusproduktion (126/2003) och bestämmelser som utfärdats med stöd av den.

2 §

Godkännande av lån som borgerslån

Ett lån som beviljats för uppförande av ett bostadsrättshus eller ett hyreshus kan godkännas som borgenslån för bostadsrättshus eller hyreshus, om Statens bostadsfond godkänner objektet som ett objekt enligt 10 § lagen om statliga och kommunala borgenslån för bostadsrätts- och hyreshusproduktion.

3 §

Arrendeavtal

Om det objekt som borgenslånet beviljats för ligger på arrendemark, skall arrendeavtalet vara sådant att det kan överföras på en tredje part utan att markägaren hörs. Ett lån kan godkännas som borgenslån ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.