Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Social- och hälsovårdsministeriets förordning om utbildningsfondens stadgar 30.12.2002/1311

I enlighet med social- och hälsovårdsministeriets beslut föreskrivs med stöd av lagen den 30 december 2002 om utbildningsfonden (1306/2002):

1 §

Utbildningsfondens uppgifter

Utbildningsfonden, är en fond som förvaltas av arbetsmarknadsparterna, vars uppgift är att bevilja och betala vuxenutbildningsstöd enligt lagen om vuxenutbildningsstöd (1276/2000) samt att stöda utvecklandet av examenssystemet inom arbetslivet genom att bevilja yrkesexamensstipendier och utföra övriga uppgifter som anges i lagen om utbildningsfonden (1306/2002).

Fondens uppgift är dessutom att informera om förmåner, tillhandahålla rådgivningsservice och lägga fram förslag om utvecklande av lagstiftningen gällande fondens behörighet.

2 §

Förvaltningsrådet

Fondens förvaltningsråd har tolv medlemmar, av vilka sex representerar arbetsgivarna och sex löntagarna. För varje medlem utnämns en personlig suppleant.

Mandatperioden för förvaltningsrådets medlemmar är tre kalenderår. Om en plats i förvaltningsrådet blir vakant innan mandatperioden gått ut skall platsen fyllas för den återstående mandatperioden.

Förvaltningsrådet väljer bland sig för ett kalenderår i sänder en ordförande och en vice ordförande, av vilka den ena skall representera arbetsgivarna och den andra löntagarna. Ordförandeskapet innehas turvis, ett år åt gången, av en representant för arbetsgivarna och en representant för löntagarna.

Förvaltningsrådets och styrelsens ordförandeskap fastställs så att när en representant för arbetsgivarna är ordförande i förvaltningsrådet är en representant för löntagarna ordförande i styrelsen och tvärtom.

3 §

Beslutsfattande i fö...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.