Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om begränsning av tomgång för motorfordon 19.12.2002/1266

Denna förordning förblir alltjämt i kraft. Se L 527/2014 226 och 227 §.

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från kommunikationsministeriet, föreskrivs med stöd av 13 § miljöskyddslagen av den 4 februari 2000 (86/2000), sådan den lyder i lag (1100/2002):

1 §

Motordrivet fordon som stannat annanstans än på en i vägtrafiklagstiftningen avsedd väg får ha motorn i gång högst två minuter. När temperaturen är lägre än –15°C får motorn dock vara i gång högst fyra minuter innan körningen påbörjas. Motorn i en traktor eller i ett motorredskap eller motorn i ett motorredskap som byggts på ett bilunderrede får dock vara i gång så länge det behövs för att försätta fordonet i funktionsberedskap innan det arbete som utförs med fordonet eller redskapet inleds.

Förbudet gäller inte utryckningsfordon som används för brådskande uppdrag. Förbudet gäller inte heller fordon vars huvudsakliga användningsändamål eller tilläggsanordningar som krävs för den huvudsakliga användningen förutsätter att motorn är i gång. Sådana anordningar är bland annat avfallspressar, kompressorer, pumpar och lyftbord.

2 §

Denna förordning träder i kraft den 1 januari 2003.

Genom denna förordning upphävs statsrådets beslut av den 19 december 1991 om begränsning av tomgång för motorfordon (1542/1991).

Denna förordning tillämpas på traktor, motorredskap och terrängfordon från och med den 1 juni 2003.

...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.