Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om Finlands Unesco-kommission 19.12.2002/1262

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från undervisningsministeriet, föreskrivs med stöd av 119 § grundlagen av den 11 juni 1999:

1 §

I skötseln av förbindelserna mellan Finland och Förenta Nationernas organisation för utbildning, vetenskap och kultur, nedan Unesco, biträds undervisningsministeriet av Finlands Unesco-kommission. Kommissionen är en nationell rådgivande sakkunnigkommission och ett samarbetsorgan i enlighet med stadgan för Unesco som på Finlands vägnar undertecknades den 10 oktober 1956.

2 §

Unesco-kommissionen skall för undervisningsministeriet och statsrådet avge utlåtanden och ta initiativ i ärenden som avser:

1) åtgärder i Finland med anledning av beslut och rekommendationer av Unescos generalförsamlingar och förvaltningsorgan samt internationella möten och rådplägningar som Unesco anordnar;

2) andra vittgående och principiella frågor som hör till Unescos verksamhet,

3) Finlands representation i Unescos generalförsamlingar och förvaltningsorgan samt vid möten och rådplägningar som Unesco anordnar,

4) andra frågor som gäller internationellt samarbete inom Unescos verksamhetsområden, vilka undervisningsministeriet hänskjutit till kommissionen, samt

5) att göra av Unescos syften och verksamhet kända.

3 §

Unesco-kommissionen skall årligen göra upp ett förslag till en verksamhetsplan och avfatta en verksamhetsberättelse över föregående års verksamhet.

4 §

Ordföranden för Unesco-kommissionen kallas av statsrådet. Dessutom kallar statsrådet till kommissionen högst elva andra ledamöter, som skall företräda Unescos olika verksamhetsområden.

Kommissionen utser inom sig en vice ordförande.

Un...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.