Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om statskontoret 19.12.2002/1155

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från finansministeriet, föreskrivs med stöd av 3 och 6 § lagen den 15 februari 1991 om statskontoret (305/1991) och 8 § 2 mom. statstjänstemannalagen av den 19 augusti 1994 (750/1994), av dessa lagrum de förstnämnda sådana de lyder i lag 903/2002 och det sistnämnda sådant det lyder i lag 281/2000:

Organisation

1 §

Statskontorets verksamhetsorganisation består av verksamhetsområden samt av andra enheter som är direkt underställda generaldirektören. Om uppgifterna, organisationen och beslutsfattandet inom enheterna bestäms närmare i arbetsordningen.

Vid statskontoret finns en delegation som stöder ämbetsverkets strategiska planering. Delegationen består av generaldirektören och högst sju andra medlemmar, av vilka en medlem är en person som statskontorets personal har utsett inom sig. Finansministeriet utser på framställning av statskontoret de övriga medlemmarna i delegationen för en viss tid, dock högst för fyra år.

Statskontoret kan som stöd för planeringen och relationerna till kund- och intressentgrupper inom sina verksamhetsområden tillsätta också andra delegationer, om vilka bestäms i arbetsordningen.

1 a § (20.2.2014/133)

1 a § har upphävts genom F 20.2.2014/133.

2 §

Chef för statskontoret är en generaldirektör.

Vid statskontoret finns dessutom annan personal.

Behandling av ärenden

3 §

Generaldirektören skall leda statskontorets verksamhet och ekonomi. Generaldirektören skall svara för att statskontorets verksamhet och ekonomi ordnas på ett ändamålsenligt sätt och ger resultat samt särskilt för att resultatmålen nås liksom även för rapportering om ver...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.