Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Social- och hälsovårdsministeriets förordning om ordnandet av undersökning och behandling som syftar till könsbyte samt om den medicinska utredningen för fastställande av transsexuella personers könstillhörighet 3.12.2002/1053

I enlighet med social- och hälsovårdsministeriets beslut föreskrivs med stöd av 4 § steriliseringslagen av den 24 april 1970 (283/1970), och 6 § lagen den 28 juni 2002 om fastställande av transsexuella personers könstillhörighet (563/2002):

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning gäller ordnandet av undersökning och behandling som syftar till könsbyte samt den medicinska utredning som avses i 1 § lagen om fastställande av transsexuella personers könstillhörighet (563/2002).

2 §

Ordnandet av undersökning och behandling som syftar till könsbyte

Undersökning och behandling som syftar till könsbyte koncentreras till Helsingfors universitetscentralsjukhus och Tammerfors universitetssjukhus. När en person söker behandling på grund av transsexualism eller då personens könsidentitet i övrigt kräver utredning skall personen remitteras till fortsatta undersökningar vid ett av ovan nämnda sjukhus.

Könskorrigerande kirurgi, med undantag för borttagningen av livmodern och ovarierna, koncentreras till Helsingfors universitetscentralsjukhus.

3 §

Multiprofessionell arbetsgrupp som är förtrogen med undersökning och behandling av transsexualism

För undersökning, behandling och uppföljning av en persons transsexualism finns vid Helsingfors universitetscentralsjukhus som vid Tammerfors universitetssjukhus en multiprofessionell arbetsgrupp som är förtrogen med undersökning och behandling av transsexualism.

Arbetsgruppernas sammansättning skall vara sådan att arbetsgrupp...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.