Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om delegationen för fastighetsdatasystemet 21.11.2002/963

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från jord- och skogsbruksministeriet, föreskrivs med stöd av 12 § lagen den 31 maj 2002 om ett fastighetsdatasystem och anslutande informationstjänster (453/2002):

1 §

Delegation

Delegationen för fastighetsdatasystemet styr genomförandet och upprätthållandet av fastighetsdatasystemet samt informationstjänsterna och verkar i anslutning till jord- och skogsbruksministeriet.

Om inte något annat bestäms i denna förordning, gäller angående delegationen vad som föreskrivs i statsrådets beslut om kommittéer (218/1988).

2 §

Sammansättning

Till delegationen hör som medlemmar en representant för justitieministeriet, en för jord- och skogsbruksministeriet, en för Finlands Kommunförbund, en för Lantmäteriverket och en för den kommun som för fastighetsregister.

Till delegationen kan vid behov utöver de medlemmar som avses 1 mom. utses högst fyra andra medlemmar som representanter för dem som producerar eller använder information.

Jord- och skogsbruksministeriet tillsätter delegationen för tre år i sänder och utser en av de medlemmar som avses i 1 mom. till ordförande för delegationen.

3 §

Uppgifter

Delegationen för fastighetsdatasystemet skall

1) fungera som ett samarbetsorgan mellan dem som upprätthåller fastighetsdatasystemet och dem som producerar information,

2) göra framställningar om utvecklande av fastighetsdatasystemet och om principerna för hur systemet skall utvecklas,

3) göra framställningar till jord- och skogsbruksministeriet angående fördelningen av de inkomster som avses i 5 § 2 och 3 mom. lagen om ett fastighetsdatasystem och an...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.