Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om utseende av skaderegleringsrepresentanten 14.11.2002/956

Denna förordning upphörs att gälla fr.o.m. 1.1.2017. Se TrafikförsäkringsL 460/2016 97 §.

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från social- och hälsovårdsministeriet, föreskrivs med stöd av ikraftträdelsebestämmelsen i lagen den 21 december 2001 om ändring av trafikförsäkringslagen (1380/2001):

1 §

Försäkringsbolag som avses i 14 a § tarfikförsäkringslagen (279/1959) och som bedriver försäkring i enlighet med nämnda lag när denna förodning träder i kraft, skall utse en skaderegleringsrepresentant i varje annan EES-stat samt meddela EES-staters informationscentrum som avses i 14 c § i nämnda lag namn och adress på de skaderegleringsrepresentanter som de har utsett i enlighet med 14 a § i lagen senast den 20 januari 2003.

2 §

Om ett försäkringsbolag börjar bedriva försäkring i enlighet med trafikförsäkringslagen efter att denna förordning har trätt i kraft skall det meddela informationscentrum som avses i 1 § namn och adress på skaderegleringsrepresentanterna innan det begynner med sin försäkringsverksamhet, dock senast inom sex månader från den tidpunkt då koncessionen har beviljats.

3 §

Denna förordning träder i kraft den 1 december 2002.

Åtgärder som verkställigheten av denna förordning förutsätter får vidtas innan förordningen träder i kraft.

...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.