Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Jord- och skogsbruksministeriets förordning om lagringsstödet för trädgårdsprodukter 3.9.2002/777

I enlighet med jord- och skogsbruksministeriets beslut föreskrivs med stöd av 12 § 5 mom. lagen den 28 december 2001 om nationella stöd till jordbruket och trädgårdsodlingen (1559/2001):

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning tillämpas på det lagringsstöd för trädgårdsprodukter som avses i 12 § lagen om nationella stöd till jordbruket och trädgårdsodlingen (1559/2001).

2 § (5.9.2019/982)

Lagerutrymmets besittning

Lagerutrymmen skall vara i sökandens besittning mellan den 1 november och den 31 december under stödåret. Om sökanden inte äger lagret, skall till ansökan fogas en utredning om besittningsrätt.

3 §

Tekniska krav för lagerutrymmen

Lagerutrymmena och förhållandena i lagren skall vara sådana att produkterna håller sig handelsdugliga på ett sådant sätt som normal lagring förutsätter.

Med lagertyp maskinellt kylda lager avses ett lager med en fast kylanordning som är dimensionerad efter lagrets storlek och den produktmängd som förvaras där.

Med lagertyp övriga lager avses en lagerbyggnad med ventilationsanläggning, som är isolerad i tillräcklig grad så att inget behov till uppvärmning finns förutom i undantagsfall.

4 §

Lagerbokföring

Sökanden skall föra uppdaterad lagerbokföring med en kubikmeters noggranhet över de produkter som mellan den 1 november och den 31 december under lagringsperioden det år då stöd söks finns i sökandens lager. (5.9.2019/982)

Av lagerbokföringen skall förändringarna i produktmängderna under lagringsperioden framgå för varje produkt.

5 §

Lagervolym

När lagervolymen beräknas lämnas lådornas och ventilationsspringornas andel obeaktad.

När det är fråga om lagring av produkter ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.