Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om ombildande av Centralen för utsädespotatis till ett aktiebolag 28.6.2002/573

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

Statsrådet berättigas att överlåta affärsverksamheten vid den till jord- och skogsbruksministeriets förvaltningsområde hörande Centralen för utsädespotatis samt den egendom som är i centralens besittning till det aktiebolag som skall bildas för att fortsätta verksamheten vid centralen. Aktiebolagets verksamhetsområde omfattar upprätthållande av sunt utsädesmaterial av potatissorter som allmänt odlas i Finland samt produktion och marknadsföring av basutsäde och certifikatutsäde till samtliga sorter.

När aktiebolaget bildas tecknar staten alla dess aktier.

2 §

Statsrådet bestämmer vilken egendom som skall överlåtas till aktiebolaget och värdet av den samt villkoren för överlåtelsen. Statsrådet bestämmer också om övriga arrangemang som har samband med överlåtelsen av egendomen och bildandet av bolaget. Statsrådet bestämmer vilken del av egendomen som skall sättas in i bolaget mot aktier.

3 §

Vid inkomst- och förmögenhetsbeskattningen samt mervärdesbeskattningen anses bolaget som sådant fortsätta den affärsverksamhet som Centralen för utsädespotatis har bedrivit. Aktiebolaget är inte skyldigt att betala överlåtelseskatt för överlåtelser av egendom som avses i denna lag.

4 §

Bolaget svarar för de skuld-, anskaffnings- och leveransavtal samt andra liknande förbindelser som Centralen för utsädespotatis har ingått under sin verksamhetstid och som gäller den egendom och affärsverksamhet som överlåtits till bolaget.

Statens ansvar för de förbindelser som med stöd av 1 mom. överförs på det nya bolaget förblir i kraft, om inte motparten har godkänt att ansvar...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.