Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om behörighet vid placering av statliga enheter och funktioner 27.6.2002/567

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från statsrådets kansli, föreskrivs med stöd av 4 § lagen den 16 maj 2002 om behörighet vid placering av statliga enheter och funktioner (362/2002):

1 § (22.5.2008/349)

Tillämpningsområde

I denna förordning föreskrivs om förfarandet vid beredningen av sådana beslut som avses i 1 § i lagen om behörighet vid placering av statliga enheter och funktioner (362/2002).

Vederbörande ministerium ska alltid utreda möjligheterna att placera statens centralförvaltningsenheter eller statliga funktioner som sköts på riksnivå eller centraliserat, i andra delar av landet, i stället för i huvudstadsregionen när

1) en ny enhet inrättas eller funktion skapas,

2) existerande verksamhet utvidgas väsentligt, eller

3) existerande verksamhet omorganiseras på ett betydelsefullt sätt.

Vid placering av enheter och funktioner ska befintliga kompetens- och verksamhetskoncentrationer eller sådana som håller på att utvecklas tas i beaktande.

Det förfarande som föreskrivs i denna förordning tillämpas också när regionala och lokala statliga enheter och funktioner som är belägna utanför huvudstadsregionen dras in eller skärs ned.

2 § (14.4.2011/350)

Koordineringsgruppen för regionalisering

För beredningen av ärenden som gäller placeringen av statliga enheter och funktioner tillsätter finansministeriet för statsrådets mandatperiod en koordineringsgrupp för regionalisering.

3 § (22.5.2008/349)

Uppgifterna för koordineringsgruppen för regionalisering

Koordineringsgruppen för regionalisering har till uppgift att

1) föra en förteckning över de anmälningar från ministeri...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.