Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om införande av lagen om andelslag (upphävt) 28.12.2001/1489

Denna lag har upphävts genom L 14.6.2013/422, som gäller fr.o.m. 1.1.2014.

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

Allmänna bestämmelser

1 §

Ikraftträdande

Lagen om andelslag (1488/2001), nedan den nya lagen, träder i kraft den 1 januari 2002. Genom den nya lagen upphävs lagen den 28 maj 1954 om andelslag (247/1954) jämte ändringar, nedan den gamla lagen.

Den nya lagen tillämpas också på andelslag som före den nya lagens ikraftträdande anmälts för införande i handelsregistret, om inte något annat följer av denna lag.

2 §

Koncernförhållande

I fråga om en dottersammanslutning som avses i 1 kap. 4 § i den nya lagen gäller i tillämpliga delar det som någon annanstans bestäms om ett andelslags dottersammanslutning.

3 §

Bildande av andelslag

På bildande och registrering av andelslag tillämpas den gamla lagen, om stiftelseurkunden har undertecknats senast den 31 december 2001 och bildandet av andelslaget anmäls för registrering senast den 30 juni 2002 och om något annat inte följer av denna lag.

4 §

Stadgebestämmelser som strider mot den nya lagen

I stället för en stadgebestämmelse som strider mot den nya lagen iakttas bestämmelserna i den nya lagen, om inte något annat bestäms i denna lag.

En ändring av stadgar som strider mot den nya lagen så att de överensstämmer med den nya lagen skall anmälas för registrering samtidigt som någon annan ändring av stadgarna anmäls för registrering. Anmälan skall dock lämnas senast den 31 december 2006. I en anmälan som gäller sådan ändring av stadgarna som avses nedan i 10 § behöver dock inte anmälas att en stadgebestämmelse som strider mot den nya lagen ändras så att den ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.