Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om Folkpensionsanstalten 29.11.2001/1137

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från social- och hälsovårdsministeriet, föreskrivs med stöd av 9 § 2 mom. och 25 § lagen den 17 augusti 2001 om Folkpensionsanstalten (731/2001):

1 §

Behörighetsvillkor för generaldirektören och direktörerna

Behörighetsvillkor för generaldirektören och direktörerna vid Folkpensionsanstalten är högre högskoleexamen, kännedom om systemen för social trygghet samt i praktiken visad ledarförmåga och erfarenhet av ledarskap.

I fråga om språkkunskapskraven för generaldirektören och övriga direktörer tillämpas lagen om de språkkunskaper som krävs av offentligt anställda (424/2003). (13.6.2018/461)

2 §

Undertecknande av handlingar

Folkpensionsanstaltens beslut skall undertecknas. Beslut i form av ADB-utskrifter kan undertecknas maskinellt.

Fullmakter, förbindelser och andra jämförbara handlingar som utfärdas på Folkpensionsanstaltens vägnar undertecknas av generaldirektören och en direktör tillsammans, av generaldirektören eller en direktör tillsammans med en av styrelsen bemyndigad tjänsteman eller av två av styrelsen bemyndigade tjänstemän tillsammans.

2 a § (30.12.2008/1134)

Beräkning av verksamhetskostnaderna för följande år

Folkpensionsanstalten ska årligen senast den 15 maj lämna social- och hälsovårdsministeriet en beräkning av verksamhetskostnaderna för allmänna fonden för social trygghet under det följande året. Beräkningen ska justeras, om dess grunder förändras väsentligt.

2 b § (3.12.2015/1417)

Betalning av förskott på statens andel

Social- och hälsovårdsministeriet ska den första vardagen i varje månad till ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.