Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Justitiekanslerns i statsrådet beslut om avgifter för justitiekanslersämbetets prestationer 17.10.2001/857

Med stöd av 10 § lagen den 21 februari 1992 om grunderna för avgifter till staten (150/1992), sådant detta lagrum lyder i lag 721/2000, har jag beslutat följande:

1 §

Avgiftsfria prestationer

För expeditioner som upprättas inom justitiekanslersämbetet och för handlingar som utges utan särskild begäran samt för översändande av dessa uppbärs ingen avgift.

Avgiftsfria är dessutom de prestationer som inte är avgiftsbelagda enligt vad som bestäms nedan.

2 §

Intygsavgifter

För en styrkt kopia som på särskild begäran framställs av en handling som förvaras vid justitiekanslersämbetet uppbärs en intygsavgift på 1,50 euro per sida.

För diariebevis som utfärdas på särskild begäran uppbärs en intygsavgift på 8 euro.

3 §

Andra prestationer

Justitiekanslerns berättelser, justitiekanslersämbetets övriga publikationer samt kopior och andra avskrifter liksom översändandet av publikationer och kopior, med undantag för officiell distribution, prissätts enligt företagsekonomiska grunder.

4 §

Ikraftträdande

Detta beslut träder i kraft den 1 januari 2002.

Genom detta beslut upphävs justitiekanslerns i statsrådet beslut av den 20 december 1993 om avgifter för justitiekanslersämbetets prestationer (1276/1993).

Avgifter enligt detta beslut kan till utgången av februari 2002 betalas med sedlar och metallmynt i mark som betalningsmedel. En avgift i euro omvandlas då till mark så att det multipliceras med 5,94573 och slutsumman avrundas till närmaste penni.

...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.