Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Inrikesministeriets förordning om handbrandsläckare 11.9.2001/790

Denna förordning förblir i kraft. Se 25 § 2 mom. i L 10/2007.

I enlighet med inrikesministeriets beslut föreskrivs med stöd av 2 och 3 § lagen den 30 april 1999 om de tekniska kraven på anordningar inom räddningsväsendet och brandsäkerheten för produkter (562/1999):

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning gäller bruks- och släckningsegenskaperna hos handbrandsläckare som väger högst 20 kilogram samt de märkningar som görs på handbrandsläckare utgående från dessa egenskaper.

2 §

Handbrandsläckarens egenskaper

Bruks- och släckningsegenskaperna hos handbrandsläckare samt de märkningar som görs på släckare utgående från dessa egenskaper skall stämma överens med de gällande Europastandarderna EN 3–1, EN 3–2, EN 3–4 och EN 3–5 eller en annan standard med motsvarande kravnivå eller med en teknisk specifikation.

Handbrandsläckare som är avsedda att användas utomhus eller i kalla utrymmen skall i en temperatur på minst -30° C godkännas i arbetstemperaturtestet enligt Europastandard EN 3–5.

3 §

Påvisande av överensstämmelse med kraven

En tillverkare eller importör av handbrandsläckare skall kunna uppvisa en av tillverkaren uppgjord försäkran om överensstämmelse med de egenskaper som anges i 2 mom. Försäkran kan grunda sig på den första testningen av en produkt som bedömningsorganet utfört eller på tillverkarens interna kvalitetskontroll.

Överensstämmelsen med kraven i fråga om handbrandsläckare som tryckbärande anordning påvisas på det sätt som bestäms i handels- och industriministeriets beslut som tryckbärande anordningar (938/1999).

4 §

Märkningar

På handbrandsläckaren skall fästas märkningar i enlighet med Europastandard EN 3 på finska oc...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.