Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Handels- och industriministeriets förordning om Finnvera Abp:s kapitalgarantier 22.8.2001/744

I enlighet med handels- och industriministeriets beslut föreskrivs med stöd av 4 a § 2 mom. lagen den 18 juni 1998 om statens specialfinansieringsbolags kredit- och borgensverksamhet (445/1998), sådant detta lagrum lyder i lag 526/2001:

1 §

För det fall att en förlustrisk uppkommer i samband med kapitalplaceringar som kreditinstitut, kapitalplaceringsfonder och andra sammanslutningar samt enskilda gör kan Finnvera Abp bevilja garantier (kapitalgarantier). I denna förordning ges närmare bestämmelser om beviljande och inriktning av kapitalgarantier samt om utbetalning av ersättningar.

2 §

Kapitalgaranti kan ges för det fall att en placerare som avses i 1 § åsamkas förlust på grund av en sådan kapitalplacering som placeraren har gjort i ett litet eller medelstort företag som inte idkar gårdsbruk.

Finnvera Abp kan också ge offerter som gäller beviljande av kapitalgarantier på vissa villkor för en placeringshelhet. På beviljandet av kapitalgaranti i enlighet med en offert tillämpas till övriga delar vad som i övrigt bestäms om givande av kapitalgaranti.

3 §

Kapitalgaranti kan beviljas för en kapitalplacering i ett företag som är verksamt utomlands, om företaget helt eller delvis ägs av ett litet eller medelstort inhemskt företag som är verksamt i Finland, förutsatt att kapitalplaceringen bedöms främja den teknologiska utvecklingen, förbättrandet av verksamhetsmetoderna eller utvecklandet av den internationella konkurrenskraften också hos det inhemska företaget som är verksamt i Finland.

4 §

Kapitalgaranti kan beviljas endast för en del av den förlustrisk som uppkommer i samband med en kapitalplacering.

5 §

Med kapitalplacering ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.