Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om räntestöd för hyresbostadslån och bostadsrättshuslån 19.7.2001/666

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från miljöministeriet, föreskrivs med stöd av lagen om räntestöd för hyresbostadslån och bostadsrättshuslån av den 29 juni 2001 (604/2001):

1 §

Tillämpningsområde

I fråga om ett räntestödslån som beviljats för byggande, förvärv eller ombyggnad av en i 1 § lagen om räntestöd för hyresbostadslån och bostadsrättshuslån (604/2001) avsedd hyresbostad eller ett där avsett bostadsrättshus iakttas beträffande lånevillkoren och godkännandet av lånet som räntestödslån vad som föreskrivs i denna förordning.

2 § (4.12.2008/794)

Ansökningsförfarande och utlåtanden

Kommunen beslutar om de årliga ansökningstiderna för räntestödslån i enlighet med anvisningar från Finansierings- och utvecklingscentralen för boendet. Ansökan skall sändas till de berörda myndigheterna i den kommun där objektet för räntestödslånet finns. Kommunerna kan dock sinsemellan komma överens om att ansökan vidarebefordras till myndigheterna i en annan kommun. Kommunens myndigheter skall sända ansökan jämte sitt utlåtande till Finansierings- och utvecklingscentralen för boendet. Av utlåtandet skall framgå om kommunen förordar att ansökningen godkänns.

Finansierings- och utvecklingscentralen för boendet och Statskontoret kan godkänna blankettformulär för inlämning av ansökningar eller anmälningar som avses i lagen om räntestöd för hyresbostadslån och bostadsrättshuslån och i denna förordning. Samtidigt kan föreskrivas om utredningar som skall ges i samband med ansökan eller anmälan.

3 §

Specialbestämmelse om förutsättningarna för godkännande

En förutsättning för att ett lån som bevi...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.