Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om vuxenutbildningsstöd 12.7.2001/652

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från social- och hälsovårdsministeriet, föreskrivs med stöd av 32 § lagen den 28 december 2000 om vuxenutbildningsstöd (1276/2000):

1 §

Social- och hälsovårdsministeriet och arbetslöshetsförsäkringsfonden betalar månatligen förskott till utbildnings- och avgångsbidragsfonden så att förskottens sammanlagda belopp motsvarar det belopp av vuxenutbildningsstödet som beräknas bli utbetalat under året och så att förskotten räcker till för att täcka utgifterna varje månad.

Utbildnings- och avgångsbidragsfonden skall årligen senast den 1 maj till social- och hälsovårdsministeriet sända en motiverad beräkning av det förskott på statsandelen som följande år skall betalas för vuxenutbildningsstödets grunddel och till arbetslöshetsförsäkringsfonden en beräkning av det förskott från arbetslöshetsförsäkringsfonden som skall betalas för vuxenutbildningsstödets förtjänstdel. Beräkningarna skall justeras senast den 15 november, om grunderna för dem har förändrats väsentligt.

Utbildningsfonden har kommit i utbildnings- och avgångsbidragsfondens ställe, se L om Utbildningsfonden 1306/2002. Sysselsättningsfonden har kommit i den tidigare arbetslöshetsförsäkringsfondens och Utbildningsfondens ställe, se L 555/1998 3 kap. och ikraftträdandebestämmelsen i L 522/2018.

2 §

Staten och arbetslöshetsförsäkringsfonden betalar förskotten till utbildnings- och avgångsbidragsfonden i lika stora rater varje månad, senast den första bankdagen i månaden. För att utbildnings- och avgångsbidragsfondens finansiering skall kunna tryggas eller om de årliga för...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.