Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Försvarsministeriets förordning om transport av farliga ämnen under kontroll av försvarsmakten (gäller till 31.8.2025) 11.7.2001/632

Denna förordning upphörs att gälla fr.o.m. 1.9.2025. Se L 541/2023 151 §.

I enlighet med försvarsministeriets beslut föreskrivs med stöd av 24 § 4 mom. lagen den 2 augusti 1994 om transport av farliga ämnen (719/1994), sådant detta lagrum lyder i lag 124/2001:

1 kap

Allmänt

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning tillämpas på sådana transporter av farliga ämnen och transportabla tryckbärande anordningar som sker under kontroll av försvarsmakten på väg, luftledes samt till havs och på inre vattenvägar på Finlands territorium.

Om transporten av farliga ämnen börjar, genomförs eller slutar annanstans än i Finland, tillämpas lagen om transport av farliga ämnen (719/1994), nedan TFÄ-lagen, samt bestämmelser och föreskrifter som utfärdats med stöd av den.

Bestämmelser som utfärdats med stöd av lagen om transport av farliga ämnen tillämpas på transporter som sker under kontroll av försvarsmakten om inte något annat bestäms i denna förordning.

2 § (6.9.2018/785)

Definitioner

I denna förordning avses med

1) vägtransportbestämmelser bestämmelser och föreskrifter om transport på väg vilka utfärdats med stöd av TFÄ-lagen,

2) lufttransportbestämmelser bestämmelser och föreskrifter om lufttransport vilka utfärdats med stöd av TFÄ-lagen,

3) bestämmelser om transport till havs och på inre vattenvägar bestämmelser och föreskrifter om transport till havs och på inre vattenvägar vilka utfärdats med stöd av TFÄ-lagen,

4) behörig myndighet huvudstabens tekniska besiktningsavdelning eller någon annan behörig myndighet som avses i TFÄ-lagen,

5) förvaltningsenhet en organisationsenhet vid Försvarsma...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.