Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om buller från utrustning som är avsedd att användas utomhus 5.7.2001/621

Denna förordning förblir alltjämt i kraft. Se L 527/2014 226 och 227 §.

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från miljöministeriet, föreskrivs med stöd av 13, 22 och 24 § miljöskyddslagen av den 4 februari 2000 (86/2000), av dessa lagrum 22 § sådant det lyder i lag 586/2001:

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning tillämpas på sådan utrustning enligt 3 och 4 § som är avsedd att användas utomhus och som har släppts ut på marknaden inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet eller som är avsedd att tas i bruk där som en helhet som lämpar sig för användningsändamålet.

Denna förordning tillämpas inte på

1) tillsats- eller arbetsutrustning som inte är motordriven och som släpps ut på marknaden eller tas i bruk separat, med undantag av handhållna betongspett och mejselhammare samt hydraulhammare,

2) utrustning som i första hand är avsedd för gods- eller persontransport på väg eller järnväg, med flyg eller båt,

3) utrustning som är avsedd eller konstruerad för militära eller polisiära ändamål eller för gränsbevakning eller larmtjänst.

2 §

Definitioner

I denna förordning avses med

1) utrustning som är avsedd att användas utomhus, nedan utrustning, alla sådana maskiner som definieras i 2 § statsrådets beslut om säkerhetsföreskrifter för maskiner (1314/1994) och som är självgående eller kan förflyttas och som, oberoende av framdrivningssystem, är avsedda att, i enlighet med sin typ, användas utomhus och som bidrar till exponering för buller i miljön, samt utrustning som är avsedd att användas för industriella eller miljömässiga eller miljöteknologiska ändamål, och som inte är...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.