Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om verkställighet av lagen om arbetslöshetskassor 22.3.2001/272

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från social- och hälsovårdsministeriet, föreskrivs med stöd av 61 § lagen den 24 augusti 1984 om arbetslöshetskassor (603/1984):

Förskott till arbetslöshetskassorna

1 §

Arbetslöshetskassan skall varje år senast den 15 oktober tillställa arbetslöshetsförsäkringsfonden en motiverad beräkning av de i 7 kap. lagen om arbetslöshetskassor (603/1984) och 9 kap. 7 § lagen om offentlig arbetskraftsservice (1295/2002) avsedda finansieringsandelar som betalas under följande år, arbetslöshetskassans budget för nästa år samt övriga utredningar som arbetslöshetsförsäkringsfonden begärt. (18.12.2003/1156)

Arbetslöshetsförsäkringsfonden betalar varje månad till arbetslöshetskassan i form av jämnstora rater ett förskott på det i 1 mom. avsedda sammanlagda beloppet av finansieringsandelarna. Av förskotten för de studiesociala förmåner som avses i lagen om offentlig arbetskraftsservice betalas dock en åttondel i januari och resten i form av jämnstora rater varje månad. Med beaktande av kassans verksamhetsområde och säsongväxlingar kan arbetslöshetsförsäkringsfonden på framställning av arbetslöshetskassan betala ut förskotten med avvikelse från det som sagts ovan. (18.12.2003/1156)

Om arbetslöshetskassans framställning om förskott enligt arbetslöshetsförsäkringsfonden inte kan anses vara motiverad, kan fonden betala ut förskott som avviker från det som föreskrivs i 1 och 2 mom.

Sysselsättningsfonden har kommit i den tidigare arbetslöshetsförsäkringsfondens och Utbildningsfondens ställe, se L 555/1998 3 kap. och ikraftträdandebestämmelsen i L 522/2018.

2 § (18.12...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.