Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Finansministeriets förordning om förvaltning av aktier, andelsbevis och andra värdepapper som ägs av staten 21.3.2001/262

I enlighet med finansministeriets beslut föreskrivs med stöd av 24 § 3 mom. lagen den 13 maj 1988 om statsbudgeten (423/1988), sådant det lyder i lag 217/2000:

1 §

I denna förordning avses med värdepapper aktier, andelsbevis och värdeandelar samt andra värdepapper som är förknippade med en ekonomisk förmån eller förpliktelse. Den-na förordning tillämpas dock inte på skuldebrev.

Denna förordning gäller inte värdepapper som innehas av affärsverk enligt lagen om statens affärsverk (627/1987).

2 §

Statens ämbetsverk och inrättningar förvaltar sådana av staten ägda värdepapper som medför besittnings- eller nyttjanderätt, om inte något annat följer av 2 § förordningen om förvärv, besittning och skötsel av statlig fastighetsförmögenhet (1070/2002). Övriga värdepapper som ägs av staten förvaltas endast av ministerierna, om inte vederbörande ministerium beslutar något annat. (18.12.2002/1157)

Ämbetsverken och inrättningarna skall vidta åtgärder för att bevaka de rättigheter och fullgöra de skyldigheter som hänför sig till de värdepapper som de förvaltar.

De aktier som ämbetsverken och inrättningarna besitter skall registreras i finska statens namn i respektive bolags aktiebok och andra värdepapper i eventuella motsvarande register. Värdeandelarna bokförs på ett värdeandelskonto som är registrerat i finska statens namn.

3 §

Redovisningsverken skall föra ett uppdaterat register över de av staten ägda värdepapper som är i deras besittning. Av registret skall särskilt för varje värdepappersslag framgå åtminstone följande uppgifter:

1) nummer,

2) serie,

3) antal,

4) den lägenhetsyta som aktierna ber...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.