Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Företags- och organisationsdatalag 16.3.2001/244

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

Lagens tillämpningsområde

Denna lag tillämpas på givande och användning av enhetliga beteckningar som specificerar företag och organisationer samt på anmälan om, insamling och lagring av identifikations- och basuppgifter om företag och organisationer i företags- och organisationsdatasystemet, på upprätthållande av detta system och på utlämnande av uppgifter ur systemet. (28.12.2018/1352)

Denna lag tillämpas också på det sätt som bestäms i denna och annan lag på anmälan och överlåtelse av de uppgifter som gäller företag och organisationer till de stamregister som sammanhänger med företags- och organisationsdatasystemet.

Patent- och registerstyrelsen ska svara för det tekniska underhållet och utvecklandet av företags- och organisationsdatasystemet. Anteckningar i företags- och organisationsdatasystemet och i registret över företags- och organisationsnummer får göras av Patent- och registerstyrelsen och av Skatteförvaltningen. (28.12.2018/1352)

2 §

Definitioner

I denna lag avses med

1) företags- och organisationsnummer en identifikation som skall ges varje registreringsskyldig och som specificerar denne och består av ett ordningsnummer och ett kontrollnummer,

2) organisation privat- och offentligrättsliga juridiska personer som nämns i 3 § 1 mom.,

3) företag en organisation som bedriver näringsverksamhet samt en fysisk persons näringsverksamhet samt andra i 3 § 1 mom. nämnda enheter som skall registreras,

4) registreringsskyldig företag och organisationer samt enheter som nämns i 3 § 2 mom. och som skall registreras,

5) företags- och organisationsdatasystemet ett ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.