Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om fastighetsförmedlingsrörelser och rörelser för förmedling av hyreslägenheter och hyreslokaler 15.2.2001/143

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från handels- och industriministeriet, föreskrivs med stöd av 7 § 2 mom. och 12 § 1 mom. lagen den 15 december 2000 om fastighetsförmedlingsrörelser och rörelser för förmedling av hyreslägenheter och hyreslokaler (1075/2000):

1 § (25.4.2013/316)

Innehållet i registeranmälan

I registeranmälan ska de uppgifter anges som avses i 9 § 1 mom. 1–6 punkten i lagen om fastighetsförmedlingsrörelser och rörelser för förmedling av hyreslägenheter och hyreslokaler (1075/2000). Till anmälan ska fogas ett intyg över yrkeskompetensen hos den ansvariga föreståndare som avses i 5 § i nämnda lag, den ansvariga föreståndarens samtycke till uppgiften och en kopia av försäkringsbrevet för den försäkring som avses i 8 § 1 mom. 3 punkten i nämnda lag.

Bestämmelserna om registeranmälan i 1 mom. ska också tillämpas på anmälan om ändring av uppgifter som antecknats i registret.

2 § (25.4.2013/316)

Ordnande av mäklarprov

Centralhandelskammarens nämnd för mäklarprov fastställer en förteckning över den lagstiftning, litteratur och det övriga material som frågorna i fastighetsmäklarprovet och provet för hyreslägenhets- och hyreslokalsmäklare baserar sig på.

Tidpunkten och platsen för mäklarprov bestäms av nämnden för mäklarprov. Meddelande om dessa ska läggas ut på Centralhandelskammarens webbplats senast två månader före provdagen.

Anvisningarna för anmälan till och deltagande i provet samt förteckningen enligt 1 mom. ska publiceras på Centralhandels...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.