Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om ersättande av skördeskador (upphävt) 21.12.2000/1214

Denna lag har upphävts genom L 30.12.2013/1191, som gäller fr.o.m. 1.1.2017.

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 § (30.12.2013/1190)

Tillämpningsområde

Med stöd av denna lag kan inom ramen för det anslag som anvisats i statsbudgeten som nationellt stöd, i enlighet med fördraget om Finlands anslutning till Europeiska unionen, artiklarna 107–109 i fördraget om Europeiska unionens funktionssätt eller Europeiska unionens övriga lagstiftning, för åren 2014 och 2015 beviljas lägenhetsbestämd ersättning och allmän ersättning som skördeskadeersättningar samt ersättning för skador som orsakats av exceptionella översvämningar i vattendrag.

2 §

Skördeskadeersättning

Ersättningar som avses i denna lag (skördeskadeersättning) kan betalas för

1) skada som drabbat växande eller skördemogen gröda till följd av frost, hagel, störtregn, oväder, exceptionella översvämningar, exceptionell torka eller någon annan liknande, av odlaren oberoende onormalt stor växling i naturförhållandena,

2) skador som till följd av exceptionella övervintringsförhållanden har orsakats övervintrande växter, eller

3) skada som åsamkats av att sådden omöjliggjorts av väta till följd av exceptionell översvämning eller osedvanligt rikliga regn.

Med skördeskador avses i denna lag kvantitativ skada som drabbat skörden. Skördeskadeersättning kan också betalas, om skörden till följd av orsaker som avses i 1 mom. drabbats av sådan skada att skörden på grund av nedsatt kvalitet inte kan användas för något kommersiellt ändamål. (28.12.2007/1495)

Närmare föreskrifter om kvalitativ skada som avses i 2 mom. samt om när en partiell skördeskada kan betraktas som en to...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.