Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Republikens presidents förordning om polisens förtjänstkors och förtjänstmedalj 15.12.2000/1129

I enlighet med republikens presidents beslut, fattat på föredragning av inrikesministern, föreskrivs med stöd av 2 § 1 mom. lagen om offentlig belöning (1215/1999):

1 §

Polisens utmärkelsetecken utgörs av polisens förgyllda förtjänstkors, polisens förtjänstkors i silver, polisens förgyllda förtjänstmedalj och polisens förtjänstmedalj i silver. Utmärkelsetecken kan som uttryck för erkänsla tilldelas den som hör till polisens personal. Utmärkelsetecken kan även ges till andra personer och till organisationer för förtjänstfullt arbete till förmån för polisen.

Till nära anhörig till en polis som omkommit vid utförandet av ett polisuppdrag kan polisens förtjänstkors eller förtjänstmedalj överlämnas för att bevaras som minne.

Förtjänstkors eller förtjänstmedalj åtföljs av diplom.

2 § (11.12.2009/1040)

Polisens förtjänstkors förlänas av inrikesministern på framställning av polisöverdirektören vid Polisstyrelsen.

Polisens förtjänstmedalj förlänas av polisöverdirektören vid Polisstyrelsen. Polisens förtjänstmedalj i silver förlänas också av chefen för en riksomfattande enhet vid polisen när sådan förlänas någon som är anställd vid enheten ifråga.

Framställning om förlänande av polisens förtjänstkors och polisens förtjänstmedalj kan göras av inrikesministeriet, polisenheterna, Förvaltningens IT-central och nödcentralsverket.

3 § (11.12.2009/1040)

Polisstyrelsen ska föra en förteckning över dem som mottagit polisens förtjänstkors och polisens förgyllda förtjänstmedalj. Förteckning över dem som mottagit polisens förtjänstmedalj i silver förs av de myndigheter som har...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.