Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om specialveterinärexamen och rätten att vara verksam som specialveterinär (upphävd) 9.3.2000/275

Denna förordning har upphävts genom F 9.3.2023/350, som gäller fr.o.m. 1.8.2023.

I enlighet med statsrådets beslut, fattat vid föredragning från undervisningsministeriet, föreskrivs med stöd av 7 § 3 mom. universitetslagen av den 27 juni 1997 (645/1997) samt 42 och 45 § lagen den 21 januari 2000 om utövning av veterinäryrket (29/2000):

1 §

Utbildningsansvar

Specialveterinärexamen kan avläggas vid Helsingfors universitet.

2 §

Antagning till utbildning

Specialveterinärexamen kan avläggas av den som har rätt att vara verksam som legitimerad veterinär.

3 §

Målet för utbildningen

Målet för specialveterinärutbildningen är att göra veterinären förtrogen med den vetenskapliga kunskapen inom det egna specialområdet samt ge färdigheter för specialveterinärs uppgifter inom området, för upprätthållandet av yrkesskickligheten och utvecklandet av det egna specialområdet samt för verksamhet som specialveterinär inom veterinärvård och i andra uppgifter som förutsätter specialkunnande inom området.

4 §

Specialiseringsområden och ordnande av utbildningen

Den utbildning som leder till specialveterinärexamen ordnas i form av följande utbildningsprogram: smådjurssjukdomar, hästsjukdomar, hälso- och sjukvård för produktionsdjur, miljöhälsovård, livsmedelshygien i produktion samt smittosamma djursjukdomar.

Av de gemensamma studieavsnitten inom två eller flera utbildningsprogram kan bildas gemensamma utbildningsavsnitt, om detta är motiverat på grund av det gemensamma stoffets omfattning och de färdigheter som behövs i en specialveterinärs uppgifter.

I utbildningens slutskede infaller f...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.