Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Förordning om alkoholbolagets verksamhet 25.2.2000/243

På föredragning av omsorgsministern, förordnad att handlägga ärenden som hör till social- och hälsovårdsministeriets verksamhetsområde, föreskrivs med stöd av 62 § alkohollagen av den 8 december 1994 (1143/1994):

Alkoholbolagets allmänna skyldigheter

1 §

Det alkoholbolag som avses i 3 § alkohollagen (1143/1994) skall bedriva detaljhandel med alkoholdrycker på ett sätt som syftar till att förebygga de skadeverkningar som är förenade med alkoholkonsumtion.

Förvaltningsrådet fastställer för ett kalenderår i sänder en verksamhetsplan med denna målsättning.

Alkoholbolaget skall i sin verksamhet fästa särskilt avseende vid ett förnuftigt utnyttjande av naturresurserna samt vid de krav som miljöskyddet ställer.

2 §

Alkoholbolagets beslut om införande av alkoholdrycker i detaljhandeln och avlägsnande av alkoholdrycker ur detaljhandeln samt om prissättning av alkoholdrycker skall fattas på offentliga och opartiska grunder, oberoende av tillverkarens eller säljarens nationalitet eller hemort.

Vad som bestäms i 1 mom. skall tillämpas också på hur alkoholdrycker ställs fram och på andra försäljningsarrangemang i alkoholbutiker samt på presentation av alkoholdrycker för konsumenterna.

Alkoholbolaget beslutar om de avtalsvillkor och procedurregler som gäller genomförandet av denna förordning och som träder i kraft tidigast 30 dagar efter att de har offentliggjorts. Alkoholbolagets varuleverantörer och de organisationer som representerar dessa skall före offentliggörandet på lämpligt sätt beredas tillfälle att yttra sig om förslaget till avtalsvillkor och procedurregler.

Införande av alkoholdrycker i detaljhandeln och avlägsnande av alkoholdry...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.