Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Handels- och industriministeriets beslut om färdigförpackningar 23.2.2000/179

Handels- och industriministeriet har med stöd av 19 § 2 mom. justeringslagen av den 14 april 1965 (219/1965), sådant det lyder i lag 1383/1994, beslutat:

1 §

Tillämpningsområde

Detta beslut gäller färdigförpackningar som innehåller produkter som säljs efter volym eller vikt och vilka är avsedda att säljas i standardiserade enheter enligt sin nominella mängd.

De standardiserade enheterna motsvarar de värden som förpackaren har valt ut på förhand och som uttrycks i vikt- eller volymenheter och är minst 5 g eller 5 ml och högst 10 kg eller 10 l. (31.3.2009/220)

De nominella värden som framgår av bilaga 3 är obligatoriska. (31.3.2009/220)

2 §

Definitioner

En färdigförpackning är kombinationen av en produkt och den individuella förpackning som den är färdigförpackad i.

En produkt är färdigförpackad när den placeras i en förpackning av vilken beskaffenhet som helst utan att köparen är närvarande och mängden i förpackningen har ett förutbestämt värde som inte kan ändras utan att förpackningen antingen öppnas eller genomgår en märkbar förändring.

3 §

e-märkning

En färdigförpackning som stämmer överens med bestämmelserna i detta beslut får förses med e-märkning enligt punkt 3.3 i bilaga 1.

Innehållsmängden i färdigförpackningar som har försetts med e-märkning skall kontrolleras i enlighet med punkt 5 i bilaga 1 och bilaga 2.

I de fall en flerpack innehåller två eller flera färdigförpackningar skall varje enskild färdigförpackning och dess märkningar stämma överens med bestämmelserna. I de fall en färdigförpackning består av en eller flera separata förpackningar som inte är avsedda att säljas var för sig, skall fär...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.