Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Förordning om planläggningsmätning (upphävt) 23.12.1999/1284

Denna förordning har upphävts genom F 10.4.2014/328, som gäller fr.o.m. 1.5.2014.

På föredragning av miljöministern föreskrivs med stöd av 206 § markanvändnings- och bygglagen av den 5 februari 1999 (132/1999):

Allmänna bestämmelser

1 §

Detaljplaner och separata tomtindelningar skall grunda sig på mätningar och baskartor om vilka bestäms i denna förordning.

2 §

Vid planläggningsmätning skall väljas en ändamålsenlig metod som lämpar sig för planläggningens syfte och för de krav som byggandet och den övriga markanvändningen i området föranleder.

Tekniska bestämmelser

3 §

Planläggningsmätningen skall baseras på stompunkter.

4 §

Vid planläggningsmätningen skall det riksomfattande koordinat- och höjdsystemet användas, om inte särskilda skäl kräver något annat.

5 §

Detaljer som anses vara behövliga för förverkligandet av en plan och för planläggningen skall inmätas med en noggrannhet som objektet och skalan för den karta som skall uppgöras förutsätter.

Markytans höjdförhållanden skall avbildas på kartan med höjdkurvor och höjdpunkter. Höjdförhållandena kan dessutom återges på något annat åskådligt sätt.

6 §

Baskartan skall uppgöras i enlighet med den allmänna avbildningsteknik som gäller kartor.

Som baskarta för planen skall en karta som avbildar terrängen användas. Den kan vara en karta som baseras på streckbeteckningar (grafisk karta). Den kan också vara en karta som består av flygbilder i ortogonalprojektion med motsvarande noggrannhet samt av behövliga streckbeteckningar (flygbildskarta). På en flygbildskarta skall anges åtminstone markytans höjdförhållanden samt genom streckbeteckningar fastighetsindelningen, byggnaderna och ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.