Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om godkännande av vissa bestämmelser i Unidroit-konventionen om stulna eller olagligt exporterade kulturföremål och om tillämpningen av konventionen 28.5.1999/877

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

Konventionens ikraftträdande

Bestämmelserna i den i Rom den 24 juni 1995 ingångna Unidroit-konventionen om stulna eller olagligt exporterade kulturföremål är, för så vitt de hör till området för lagstiftningen, i kraft så som därom har avtalats.

2 §

Återlämnande av kulturföremål som olagligt förts ut ur stater inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet

På återlämnande av sådana kulturföremål som finns i Finland och som olagligt förts ut ur en annan stat inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet tillämpas i stället för denna lag bestämmelserna i lagen om återlämnande av kulturföremål som olagligt förts bort från en stat inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (1276/1994), till den del de gäller frågor som regleras i denna lag.

L om återlämnande av kulturföremål som olagligt förts bort från en stat inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet 1276/1994 har upphävts genom L om återlämnande av kulturföremål som olagligt förts bort från territoriet för en medlemsstat i Europeiska unionen 1292/2015.

3 §

Skyddet för ägaren till ett stulet kulturföremål

Med stulet kulturföremål avses i denna lag ett i artikel 2 i konventionen avsett kulturföremål som har avhänts ägaren till följd av stöld, rån, utpressning, förskingring eller något annat med dessa jämförbart brott eller som någon olagligt har fått i sin besittning genom lösgöring, utgrävning eller fynd av fornföremål, oberoende av var föremålet har funnits.

I fråga om skyddet för ägaren till ett stulet kulturföremål, återlämnande av föremålet till...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.