Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Social- och hälsovårdsministeriets beslut på ansökan, som berör fastställandet av nyt stadgar för Utbildnings- och avgångsbidragsfonden 17.6.1999/779

Av de handlingar som fogats till ansökan framgår att Utbildnings- och avgångsbidragsfondens förvaltningsråd har vid sitt möte den 30 november 1998 och den 15 april 1999 enhälligt godkänt ändringarna i Utbildnings- och avgångsbidragsfondens stadgar, varefter stadgarna lyder som följer:

1 §

Syfte och hemort

Utbildnings- och avgångsbidragsfonden är en fond vars verksamhet regleras av lagen den 15 juni 1990 om utbildnings- och avgångsbidragsfonden och av dessa stadgar. Fondens verksamhet övervakas av social- och hälsovårdsministeriet. Fondens hemort är Helsingfors stad.

Fondens syfte är att då förutsättningarna i lagen om utbildnings- och avgångsbidragsfonden och i dessa stadgar uppfylls, stödja yrkesinriktad vuxenutbildning som personer i arbets- eller tjänsteförhållande söker sig till på eget initiativ samt att på grund av att ett arbets- eller tjänsteförhållande upphört betala avgångsbidrag till befattningsinnehavare, arbetstagare och tjänsteinnehavare. Dessa kallas nedan sökande.

2 §

Beslutanderätten

Beslutanderätten i fonden innehas av förvaltningsrådet och styrelsen.

3 §

Förvaltningsrådets mandattid och sammansättning

Social- och hälsovårdsministeriet utnämner enligt förslag från de mest representativa centralorganisationerna för arbetsgivare, tjänstemän och tjänsteinnehavare samt arbetstagare för tre kalenderår i taget ett förvaltningsråd åt fonden. Förvaltningsrådet har 18 ledamöter.

Av förvaltningsrådets ledamöter skall sex representera arbetsgivarna, sex befattnings- och tjänsteinnehavarna och sex arbetstagarna.

För varje ledam...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.