Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Förordning om erläggande av avgift för bestämmande och utmärkande av fartygs lastlinjer 21.5.1999/602

På föredragning av trafikministern stadgas med stöd av lagen den 20 maj 1932 om erläggande av avgift för bestämmande och utmärkande av fartygs lastlinjer (168/1932):

1 § (18.12.2003/1166)

För grundbesiktning som förrättas för utfärdande av lastlinjecertifikat och utmärkande av lastmärke på fartyg som används i internationell trafik, erläggs samma förrättningsarvode som vid vederbörande tidpunkt är stadgat för fullständig mätning av maskindrivet fartyg.

För periodisk besiktning som förrättas för förnyande av lastlinjecertifikat för fartyg som används i internationell trafik samt för årlig periodisk granskning av lastlinjecertifikat och lastmärke erläggs 25 procent av i 1 mom. föreskrivet arvode, likväl minst 77 euro.

För besiktning som förrättas för bestämmande av virkeslastlinjer för fartyg som används i internationell trafik, om besiktningen förrättas i samband med att de allmänna lastlinjerna bestäms, erläggs inget särskilt arvode, men annars 25 procent av i 1 mom. föreskrivet arvode.

För besiktning som förrättas för utfärdande av lastlinjecertifikat och utmärkande av lastmärke för fartyg som används i inrikestrafik erläggs 50 procent av i 1 mom. föreskrivet arvode, likväl minst 77 euro.

2 § (18.12.2003/1166)

För övervakningen av utmärkandet av lastmärke erläggs 39 euro. Samma arvode erläggs för övervakningen av utmärkandet av virkeslastlinjer, om densamma verkställs särskilt för sig.

3 §

Sker besiktning eller övervakning på annan ort än besiktningsmannens stationsort, tillkommer besiktningsmannen, utöver förrättningsarvodet, av fartygets ägare ersättning för resekostnad samt dag...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.