Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Förordning om försäkringsföreningar 12.3.1999/312

På föredragning av social- och hälsovårdsministern föreskrivs med stöd av 16 kap. 12 § 1 mom. lagen den 31 december 1987 om försäkringsföreningar (1250/1987):

1 §

Handlingar som gäller fusion av försäkringsföreningar, överlåtelse av försäkringsbeståndet eller ombildning av en försäkringsförening till ömsesidigt försäkringsbolag skall hållas framlagda vid Försäkringsinspektionen till utgången av den tid som nämns i 8 kap. 2 § 2 mom. och 14 kap. 4 § 2 mom. lagen om försäkringsföreningar (1250/1987).

2 §

Om Försäkringsinspektionen förbjuder en försäkringsförening att bevilja nya försäkringar eller att överlåta eller pantsätta egendom som föreningen besitter, skall inspektionen på föreningens bekostnad kungöra detta i den officiella tidningen och meddela delägarna i föreningen på det sätt som föreskrivs i stadgarna.

3 §

När det bokslut som nämns i 13 kap. 9 § lagen om försäkringsföreningar och den berättelse som nämns i 12 § i samma kapitel är färdiga, skall en kopia av dem utan dröjsmål inlämnas till Försäkringsinspektionen. Inspektionen skall även ges en kopia av det meddelande från likvidatorerna som nämns i förstnämnda lagrum.

4 §

När försäkringsföreningen har införts i handelsregistret eller när en anteckning i handelsregistret har ändrats, skall föreningens styrelse utan dröjsmål meddela Försäkringsinspektionen detta.

5 §

Denna förordning träder i kraft den 1 april 1999.

Genom denna förordning upphävs förordningen den 22 januari 1988 om försäkringsföreningar (43/1988).

...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.