Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om ett register över läkarundersökningar av sjömän 22.1.1999/25

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

Registrets ändamål och innehåll

Institutet för arbetshygien för ett riksomfattande register över de läkarintyg som utfärdats på grundval av läkarundersökningar av sjömän.

Ändamålet med registret är att underlätta bedömningen och uppföljningen av arbetstagarnas duglighet för skeppsarbete och deras hälsotillstånd, att förenhetliga sjömansläkarnas verksamhet samt att främja den vetenskapliga forskningen som gäller arbetstagarnas allmänna hälsa.

Från läkarintyget skall i registret införas den undersöktes namn, andra identifieringsuppgifter och annan kontaktinformation samt sådana uppgifter om den undersöktes fysiska och psykiska hälsa, syn och hörsel samt sjukdomar som är nödvändiga för att bedöma hans duglighet för skeppsarbete. Har den undersökte inte fyllt 18 år, skall i registret införas uppgift om arbete på ett fartyg är menligt för hans hälsa eller utveckling.

2 §

Sändande av läkarintyg till registret

Efter att ha utfört läkarundersökning av en sjöman skall läkaren sända en kopia av läkarintyget till institutet för arbetshygien.

3 §

Utlämnande av uppgifter ur registret

Med arbetstagarens samtycke kan uppgifter om arbetstagarens tidigare hälsotillstånd lämnas ut till den läkare som utför en undersökning.

Trafiksäkerhetsverket har rätt att ur registret få uppgifter som behövs för ett beslut om arbetstagarens duglighet för skeppsarbete. Dessutom har verket och arbetarskyddsmyndigheterna rätt att ur registret få andra uppgifter än sådana som gäller en enskild arbetstagares hälsa. (22.12.2009/1336)

4 §

Förvaring av uppgifter i registret

Uppgifterna i registret skall förvaras tio år efter...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.