Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Förordning om systemet för gemensam ansökan till yrkeshögskolorna 30.12.1998/1191

Se den nya förordning om systemet för gemensam ansökan, SRf om systemet för gemensam ansökan till yrkeshögskolorna 15.5.2003/353.

På föredragning av undervisningsministern föreskrivs med stöd av 15 § 2 mom. lagen den 3 mars 1995 om yrkeshögskolestudier (255/1995) och 11 § lagen den 18 december 1998 om antagningsregistret och studentexamensregistret (1058/1998), av dessa lagrum det förstnämnda sådant det lyder i lag 1060/1998:

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning tillämpas vid ordnande av antagning av studerande till yrkeshögskolorna när studerandena antas till studier som leder till yrkeshögskoleexamen.

2 §

Deltagande i gemensam ansökan

Antagningen av studerande till yrkeshögskolorna sker med hjälp av gemensam ansökan med undantag av utbildningen på främmande språk eller vuxenutbildningen.

3 §

Syftet med gemensam ansökan

Systemet för gemensam ansökan till yrkeshögskolorna utgör ett centraliserat datasystem som används när information ges om den utbildning som står till buds, när inträde till utbildning söks och vid förmedling av behövliga uppgifter till yrkeshögskolorna för antagningen av studerande. Datasystemet används också för att stöda dem som inte blivit antagna att söka sig till annan utbildning samt för att förmedla information om sökande och antagna för uppföljning och utvärdering av verksamheten inom utbildningssystemet.

4 §

Tidtabellen för gemensam ansökan

Undervisningsministeriet fastställer tidtabellen för gemensam ansökan med beaktande av vad som bestäms om att en studerande under samma läsår får ta emot endast en studieplats som leder till högskoleexamen.

5 §

Ansvaret för ordnande av gemensam ansökan

Utbildnings...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.