Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om registrering av fordon (upphävt) 23.12.1998/1100

Denna lag har upphävts genom L 6.3.2015/175, som gäller fr.o.m. 16.11.2015.

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

Lagens syfte

Syftet med denna lag är att främja tillgången på fordonsregistreringstjänster och fordonsregistrets tidsenlighet.

2 § (5.12.2003/1018)

Registreringsverksamhet

I denna lag avses med registreringsverksamhet att ta emot registreringsanmälan och ansökan om förflyttningstillstånd i fråga om fordon, att i fordonstrafikregistret föra in uppgifter som gäller registreringsanmälan och ansökan om förflyttningstillstånd samt trafikförsäkring i anslutning till dem eller uppgifter som i övrigt hänför sig till ett fordon, att lämna ut registreringsskyltar och registreringsintyg samt att sköta andra uppgifter i anslutning till registrering av fordon och utfärdande av förflyttningstillstånd.

3 §

Anordnande av registreringsverksamhet

Trafiksäkerhetsverket ordnar fordonsregistrering genom att skaffa de tjänster som behövs för verksamheten hos dem som tillhandahåller tjänsterna (avtalsregistrerare) och genom att vid behov sköta uppgifterna själv. Om registreringsverksamhet vid andra myndigheter kan bestämmas särskilt. (22.12.2009/1297)

Registreringsverksamheten skall ordnas så, att det utan oskäligt besvär är möjligt att i hela landet anmäla ett fordon till registret inom utsatt tid.

4 §

Allmänna förutsättningar för avtalsregistrerare

Allmänna förutsättningar för avtalsregistrerare är tillförlitlighet, sakkunskap och solvens. Avtalsregistreraren skall också kunna säkerställa att verksamheten är av tillräckligt hög kvalitet och att kunderna bemöts lika samt sörja för behörig datasekretess.

Avtalsregistreraren sk...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.