Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om vissa referensräntor 18.12.1998/996

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

Grundränta

Vederbörande ministerium fastställer grundräntan årligen i juni och december för följande halva kalenderår.

Grundräntan beräknas på grundval av den tolv månaders marknadsränta som publicerats under de tre kalendermånaderna före fastställandet av grundräntan och som ministeriet beslutar om med stöd av 2 §. Grundräntan är medeltalet av den nämnda marknadsräntan under de tre kalendermånaderna avrundat till närmaste fjärdedels procentenhet.

Grundräntan publiceras i Finlands författningssamling senast 14 dagar innan räntan träder i kraft, och den träder i kraft den första dagen i den kalendermånad som följer efter publiceringen.

Grundräntan är 2,50 procent per år för tiden 1.1.2023–30.6.2023, se FMf om fastställande av grundräntan 1009/2022. Grundräntan är 3,75 procent per år för tiden 1.7.2023–31.12.2023, se FMf om fastställande av grundräntan 864/2023. Grundräntan är 4,25 procent per år för tiden 1.1.2024–30.6.2024, se FMf om fastställande av grundräntan 1073/2023.

2 §

Andra räntor som kan användas som referensränta

Vederbörande ministerium kan besluta vilka som referensräntor användbara räntor som vid den tidpunkt ministeriet bestämmer skall ersätta de som referensräntor använda räntor som Finlands Bank fram till denna lags ikraftträdande har fastställt och publicerat. De referensräntor som ministeriet bestämmer bör så väl som möjligt motsvara de referensräntor som skall ersättas. Innan beslutet fattas skall Finlands Banks och finansinspektionens utlåtande om det inhämtas.

Det ministeriebeslut som avses i 1 mom. publiceras i Finlands författningssamling senast 14 dagar innan räntan träder...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.