Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om Sysselsättningsfondens reglemente 27.11.1998/862

Rubriken har ändrats genom F 298/2020.

På föredragning av social- och hälsovårdsministern föreskrivs med stöd av 9 § 2 mom. lagen den 24 juli 1998 om finansiering av arbetslöshetsförmåner (555/1998):

1 § (30.4.2020/298)

Sysselsättningsfonden, nedan fonden, är en av arbetsgivarna och löntagarna finansierad självständig inrättning under Finansinspektionens tillsyn, vars syfte är att ordna arbetsgivarnas och löntagarnas finansieringsandelar, stödja arbetslöshetskassorna, verkställa vuxenutbildningsförmånerna samt att sköta andra uppgifter enligt lagen om finansiering av arbetslöshetsförmåner (555/1998).

2 §

Fondens högsta beslutanderätt utövas av förvaltningsrådet, som har 10–18 medlemmar. Av medlemmarna ska hälften företräda arbetsgivarna och hälften arbetstagarna. Förvaltningsrådet väljer inom sig för ett kalenderår i sänder en ordförande och en vice ordförande, av vilka den ena ska företräda arbetsgivarna och den andra arbetstagarna. Arbetsgivarnas och arbetstagarnas företrädare ska inneha ordförandeskapet vartannat år. (21.6.2017/404)

Fondens ärenden sköts av en styrelse, som har 14 medlemmar. Styrelsen utses av förvaltningsrådet så, att sju medlemmar företräder arbetsgivarna och sju arbetstagarna. Arbetsgivarnas representanter bestäms på basis av antalet arbetstagare hos centralorganisationens medlemsarbetsgivare. Styrelsen har en ordförande och en vice ordförande, av vilka den ena ska företräda arbetsgivarna och den andra arbetstagarna. Arbetsgivarnas och arbetstagarnas företrädare ska inneha ordförandeskapet vartannat år. Om en ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.