Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Förordning om skatteredovisning 6.11.1998/804

På föredragning av ministern för handläggning av ärenden som hör till finansministeriets verksamhetsområde föreskrivs med stöd av 14 och 24 § lagen den 10 juli 1998 om skatteredovisning (532/1998):

1 §

Utdelning av skatterna på förvärvs- och kapitalinkomst samt minimibeloppet av arbetsgivarprestationer vid förskottsuppbörden (17.12.2009/1129)

Vid fastställande och justering av skattetagargruppernas utdelning och minimibeloppet av arbetsgivarprestationer i enlighet med 5 § lagen om skatteredovisning (532/1998) används den senast slutförda beskattningen som grund. Dessutom beaktas utvecklingen av förvärvsinkomster och kapitalinkomster och motsvarande avdrag samt förändringar beträffande skattegrunderna och andra förändringar som inverkar på saken. (17.12.2009/1129)

Som grund för de enskilda kommunernas och församlingarnas utdelning används den senast slutförda beskattningen. Som beräkningsgrund används också ändringen i kommunens folkmängd och medlemsantal av den evangelisk-lutherska församlingen samt kommunens och församlingens inkomstskattesats. (13.12.2007/1219)

2 § (5.1.2017/1)

Grunderna för beräkning av de enskilda kommunernas utdelning av samfundsskatten

Som grund för beräkningen av företagsverksamhetsposten används uppgifterna i Statistikcentralens företags- och arbetsställeregister. De i 13 § 5 mom. lagen om skatteredovisning avsedda uppgifterna tillställs envar kommun beträffande högst de 50 största företagen i varje grupp som är verksamma i kommunen för beräkning av företagsverksamhetsposten. Finlands Kommunförbund rf meddelas motsvarande uppgifter.

Som grund för beräkningen av...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.