Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om utlänningsregistret (upphävd) 19.12.1997/1270

Denna lag har upphävts genom L 21.8.2020/615, som gäller fr.o.m. 1.9.2020.

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 kap

Allmänna bestämmelser

1 §

Tillämpningsområde

Om inhämtande och införande av personuppgifter i ett utlänningsregister samt om användning och utlämnande av uppgifter som finns i registret bestäms i denna lag.

Denna lag tillämpas inte på diplomatiska representanter i Finland eller på personer som befinner sig i Finland och åtnjuter internationellt skydd och vilkas ställning bestäms i internationella avtal som är bindande för Finland.

På registret tillämpas den lagstiftning som gäller datasekretess för personuppgifter, om inte något annat bestäms i denna lag. Utöver vad som bestäms i denna lag, skall i fråga om registret iakttas de internationella avtal som är bindande för Finland.

Se DataskyddsL 1050/2018 och L om internationella förpliktelser som gäller informationssäkerhet 588/2004.

2 §

Registerföring och ändamålet med registret

Utlänningsregistret är ett personregister som förs med hjälp av automatisk databehandling.

Utlänningsregistret förs och används som underlag för behandling av, beslut om och övervakning av utlänningars inresa och utresa samt vistelse och arbete i Finland, för tryggande av statens säkerhet och för genomförande av sådana säkerhetsutredningar som avses i säkerhetsutredningslagen (726/2014). (19.9.2014/742)

Utlänningsregistret förs dessutom som underlag för behandling av och beslut i ärenden som gäller förvärv, behållande och förlust av finskt medborgarskap samt bestämmande av medborgarskapsstatus. (30.4.2004/305)

Utlänningsregistrets uppgifter kan användas för att ta fram statistik enligt natio...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.