Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om jämställande av frivilliga tilläggspensionsarrangemang 28.11.1997/1038

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

Pensionsarrangemang som arbetsgivaren ombesörjt för sina arbetstagare och som kompletterar det lagstadgade pensionsskyddet får inte stå i strid med 8 § 2 mom. 2 punkten lagen om jämställdhet mellan kvinnor och män (609/1986). De frivilliga tilläggsförmånerna i dessa pensionsarrangemang skall jämställas i enlighet med denna lag.

2 §

Om jämställande av tilläggspensionsarrangemang kan överenskommas särskilt för varje pensionsarrangemang. Har inte något annat avtalats, iakttas förfarandet enligt 3–6 §.

3 §

De olika stadgarna eller bestämmelserna för pensionsarrangemangen skall ändras så att arbetstagaren kan välja den tidigare lägre eller högre pensionsåldern i pensionsarrangemanget räknat från den 1 januari 1994. Förutsättningen för valrätten är, om inte något annat avtalas, att arbetstagaren har omfattats av pensionsarrangemanget utan avbrott från och med ingången av januari 1994 till och med utgången av november 1997 eller att han, när han uppfyllt de villkor som stadgarna och bestämmelserna anger för att någon skall omfattas av pensionsarrangemanget, kommer att omfattas av det under denna tid och att han, räknat från den 30 november 1997, når den lägre pensionsåldern i pensionsarrangemanget inom

1) högst tio år, eller

2) mer än tio men högst 15 år och att arbetstagaren före utgången av november 1997 hade omfattats av pensionsarrangemanget i minst sju år utan avbrott, eller

3) mer än 15 år och att arbetstagaren före utgången av november 1997 hade omfattats av pensionsarrangemanget i minst tio år utan avbrott.

4 §

Tjänstgöringstid före den 1 januari 1994 beaktas inte när tilläggspensionen e...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.