Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Handels- och industriministeriets beslut om uppgifter som skall lämnas vid energimärkning av kombinerade tvättmaskiner/ torktumlare för hushållsbruk 9.9.1997/895

Handels- och industriministeriet har med stöd av 2 och 8 § förordningen den 19 augusti 1994 om uppgifter som skall lämnas vid energimärkning av hushållsmaskiner (772/1994) beslutat:

1 §

Detta beslut tillämpas på kombinerade tvättmaskiner/torktumlare med elnätsanslutning för hushållsbruk. Beslutet tillämpas inte på apparater som kan anslutas även till andra energikällor.

Beslutet gäller inte apparater som säljs begagnade och inte heller modeller vilkas produktion har upphört innan detta beslut trädde i kraft.

2 §

De apparater som nämns i 1 § skall förses med energimärke och informationsblad i enlighet med vad som bestäms i detta beslut.

3 §

I detta beslut avses med:

1) informationsblad en harmoniserad tabell med upplysningar om apparaten, och med

2) harmoniserade standarder sådana standarder vilkas referensnummer har publicerats i Europeiska gemenskapernas officiella tidning och för vilka Europeiska gemenskapernas medlemsstater har offentliggjort referensnumren för de nationella standarder som överför dessa standarder.

Definitionen av begreppet leverantör finns i 3 § förordningen om uppgifter som skall lämnas vid energimärkning av hushållsmaskiner (772/1994), nedan energimärkningsförordningen.

4 §

De obligatoriska uppgifter som anges i detta beslut skall tas fram med sådana mätmetoder som har fastställts i standarden EN 50229 eller i andra harmoniserade standarder som avses i 3 § 1 mom. 2 punkten.

Upplysningar som gäller ljud (buller) är frivilliga. Vid behov skall de tas fram genom mätning i enlighet med rådets direktiv om luftbur...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.