Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Förordning om arbetskraftsbyråer 19.6.1997/567

På föredragning av arbetsministern bestäms med stöd av 8 § lagen den 10 januari 1997 om arbetskrafts- och näringscentraler (23/1997):

1 §

Uppgifter

En arbetskraftsbyrå är en lokalförvaltningsmyndighet som lyder under arbetskraftsavdelningen vid en arbetskrafts- och näringscentral.

Arbetskraftsbyrån sköter verkställigheten av arbetskraftsservice samt sysselsättningen och bekämpandet av arbetslöshet enligt de resultatmål som arbetskraftsavdelningen har ställt upp och som baserar sig på förhandlingar mellan arbetskraftsavdelningen och arbetskraftsbyrån. Dessutom skall arbetskraftsbyrån sköta de övriga uppgifter som ankommer på den enligt bestämmelser eller som arbetskraftsavdelningen ålägger den.

I anslutning till arbetskraftsbyrån finns en arbetskraftskommission, om vilken bestäms särskilt.

2 §

Ledning

Chef för arbetskraftsbyrån är en byrådirektör eller en byråföreståndare.

Chefen för arbetskraftsbyrån skall leda byråns verksamhet enligt de resultatmål som har ställts upp.

3 §

Avgörande av ärenden

De ärenden som ankommer på arbetskraftsbyrån avgörs av chefen för arbetskraftsbyrån eller en annan tjänsteman som i arbetsordningen har givits sådan beslutanderätt. Chefen för arbetskraftsbyrån kan i enskilda fall förbehålla sig beslutanderätten i ett ärende som enligt arbetsordningen skall avgöras av en tjänsteman som är underställd honom.

Arbetskraftsavdelningen avgör ärenden som gäller ekonomiska förmåner och kostnadsersättningar som arbetskraftsbyråns personal får på grund av anställningsförhållandet.

4 §

Arbetsordning

I arbetsordningen utfärdas bestämmelser om arbetskraftsbyråns organisation och uppgiftsfördelning samt om a...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.