Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Naturvårdsförordning (upphävd) 14.2.1997/160

Denna förordning upphörs att gälla fr.o.m. 1.6.2023. Se L 9/2023 136 §.

På föredragning av miljöministern bestäms med stöd av naturvårdslagen av den 20 december 1996 (1096/1996) och 9 § lagen av den 9 februari 1951 om allmänna handlingars offentlighet (83/1951), sådant detta lagrum lyder i lag 673/1991:

1 kap

Allmänna stadganden

1 §

Samarbete mellan myndigheter

Miljömyndigheterna och skogsmyndigheterna skall samarbeta då beslut fattas om principerna för vård och användning av ekonomiskogar som ingår i naturskyddsprogram eller som är belägna i områden med skyddade naturtyper, inom landskapsvårdsområden, på förekomstplatser för arter som kräver särskilt skydd och i områden som statsrådet föreslagit till nätverket Natura 2000 och de som tagits in i det.

I fråga om statsägda områden skall samarbete bedrivas även med det ämbetsverk eller den inrättning i vars besittning det i 1 mom. avsedda området är.

2 §

Övervakning av vilt levande arter och naturtyper

Miljöministeriet skall lägga upp övervakningen av vilt levande arter och naturtyper så att det på basis av den är möjligt att bedöma skyddsnivån för arterna och naturtyperna. Därvid bör särskild uppmärksamhet ägnas hotade arter, de primärt skyddade naturtyper och arter som avses i rådets direktiv om bevarande av livsmiljöer samt vilda djur och växter (92/43/EEG), nedan habitatdirektivet, samt de ärenden som avses i bilaga V till rådets direktiv om bevarande av vilda fåglar (79/409/EEG).

Om man på basis av övervakningen kan räkna med att skyddsnivån för en art eller en naturtyp inte är gynnsam, skall miljöministeriet vidta åtgärder för att en gynnsam skyddsnivå skall uppnås.

3 §

Datasystemet för naturvården

Ett datasystem (datasystemet för n...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.