Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Förordning om verkställigheten av lagen om undantag för landskapet Åland i fråga om mervärdesskatte- och accislagstiftningen 14.2.1997/137

På föredragning av ministern för handläggning av ärenden som hör till finansministeriets verksamhetsområde bestäms med stöd av 33 § lagen den 30 december 1996 om undantag för landskapet Åland i fråga om mervärdesskatte- och accislagstiftningen (1266/1996):

1 § (23.4.2015/529)

Hemvist eller den vanliga vistelseorten för en köpare som har sitt hemvist någon annanstans i utlandet än i Sverige, Danmark eller Norge och som avses i 14 § 1 mom. i lagen om undantag för landskapet Åland i fråga om mervärdesskatte- och accislagstiftningen (1266/1996), nedan undantagslagen, ska kontrolleras med hjälp av dennes pass och uppehålls- eller arbetstillstånd eller med hjälp av andra handlingar som på ett tillförlitligt sätt klarlägger hemvistet eller den vanliga vistelseorten.

2 § (23.4.2015/529)

Som sådan utredning om att köparen har fört ut varorna från landskapet Åland på det sätt som avses i 14 § 1 mom. i undantagslagen betraktas ett verifikat över försäljningen som styrkts av

1) det tullkontor genom vilket varorna förs ut ur landskapet, eller

2) en näringsidkare som beviljats verksamhetstillstånd enligt lagen om skyldigheterna för dem som bedriver kontant återbetalning av mervärdesskatten på försäljning till resande (250/2015).

Det verifikat som avses i 1 mom. ska innehålla följande uppgifter åtminstone på finska eller svenska:

1) köparens namn, passnummer och hemvist samt vanliga vistelseort, om den är en annan än hemvistet,

2) säljarens namn och adress samt företags- och organisationsnummer,

3) varornas antal och slag,

4) datum för leverans av varorna, om det inte är samma som verifikatets datum,

5) de...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.