Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Skoltförordning 14.2.1997/133

På föredragning av jord- och skogsbruksministern stadgas med stöd av skoltlagen av den 24 februari 1995 (253/1995):

1 kap

Förutsättningarna för beviljande av stöd

1 § (18.5.2017/288)

Förutsättningar som avser person

Bostadslån och bostadsbidrag enligt 10 § i skoltlagen (253/1995) kan beviljas oberoende av om sökanden är förtrogen med och har förmåga att utöva företagsverksamhet som avses i 3 § i skoltlagen eller inte. Ingen affärsplan krävs när bostadslån och bostadsbidrag beviljas.

Det är inte, med undantag av det fall som avses i 22 § skoltlagen, tillåtet att bilda en lägenhet till en person som själv eller vars make vid tidpunkten för ansökan om mark har fyllt 50 år. Det är dock tillåtet av särskilda skäl att avvika från nämnda åldersgräns förutsatt att personen är högst 55 år.

En fysisk person som ansöker om stöd ska ha fyllt 18 år. Stöd kan beviljas den som fyllt 65 år endast för renovering eller mindre utvidgning av en byggnad. Stöd för byggande av en ny bostadsbyggnad kan inte beviljas den som fyllt 60 år. När det gäller äkta makar beaktas åldern för den som är yngre.

1 a § (18.5.2017/288)

Vissa begränsningar i fråga om beviljande av stöd

Stöd får inte beviljas eller beviljat stöd utbetalas, om den som ansöker om stöd eller utbetalning av stödet inte har iakttagit ett sådant beslut om återkrav av stöd som avses i 1 § i lagen om tillämpning av vissa av Europeiska unionens bestämmelser om statligt stöd (300/2001).

Stöd får inte beviljas till ett företag i svårigheter. Med företag i svårigheter avses företag i svårigheter den i den förordning av Europeiska kommissionen om statligt stöd som ska tillämpas på stödet i fråga och i Europeiska kommissionens riktlinjer för statligt stöd...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.